25 Nisan 2012 Çarşamba

SINAV ESNASINDA SU TÜKETEN ÖĞRENCİLER DAHA YÜKSEK NOT ALIYOR

SINAV ESNASINDA SU TÜKETEN ÖĞRENCİLER DAHA YÜKSEK NOT ALIYOR
       Yeni yapılan bir çalışmaya göre sınav esnasında su tüketen öğrenciler başarılarını yükseltebilirler.
       East London ve Westminster Üniversiteerinden araştırmacılar suyun öğrencilerin hidrate kalmalarını sağlayarak akademik başarılarını yükselttiğini teorize ettiler.
      Araştırmacılar 447 öğrencinin davranışlarını analiz ettiler.Sınava içecek getirip getirmediklerine bakıldı.Eğer öğrenci içecek getirdiyse içeceğin türüne de bakıldı.                                                     
      Araştırmacılar 1.sınıf üniversite öğrencilerine kıyasla üst sınıf öğrencilerinin sınavlara daha çok içecek getirdiğini not ettiler.
      Sonuçlar sınava su getiren öğrencilerin(ve tahminen tükettikleri düşünülüyor)su getirmeyenlere kıyasla daha iyi sonuçlar elde ettikleri ortaya çıktı.Ancak araştırmacılar suyun tüketilip tüktilmediğini kontrol etmemişler.
       “Sonuçlar sadece sınava su getirmenin öğrencilerin notlarında yükselmeyle bağlantılı olduğunu gösteriyor.”diyor çalışmanın öncüsü East London Üniversitesinden Chris Pawson.
      “Bu notlardaki yükselişi açıklayabilecek su tüketimine dayalı birçok fizyolojik ve psikolojik sebep var.”
         Chris su tüketiminin düşünme fonksiyonlarında fizyolojik bir etkiye neden olup daha iyi bir sınav performansına sahip olma olasılığını dile getiriyor.O aynı zamanda sınav performansında negatif etkisi olduğu bilinen endişenin su içerek etkisinin azaldığını teorize ediyor.                
      “Bu açıklamaların daha genişleyebilmesi için gelecek yeni çalışmalar gerekli, ancak açıklama ne olursa olsun öğrencilerin sınav esnasında hidrate kalmaları gerektiği açık.”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder